péntek, május 25, 2007

Észak-dunántúli Kirándulások I. (Vasszécsény)

Dunántúlon járva érdemes felkeresni a következő kistelepülést Vasszécsényt, amely Vas megyében található a Gyöngyös patak mellett.

A falu Budapesttől 211 kilométerre található a 87-es út mentén. Leggyorsabban az M7-es autópályán Székesfehérvérig, majd onnan tovább a 8-as főúton Várpalota - Veszprém - Herend - Devecser - Kám útvonalon a 87-es út kereszteződéséig haladjunk. A kereszteződésnél jobbra Szombathely irányába fordulunk és Csempeszkopács után érünk be Vasszécsénybe.

Vonattal közvetlenül nem érhető el a település (Budapest-Keleti - Szombathely) ezért legérdemesebb Szombathelyről autóbusszal utaznunk. Hozzávetőleg óránként indulnak buszok, és kb 30 perc az út Vasszécsénybe.

Számos érdekes látnivalót tartogat a település az odalátogatóknak. Az Ó-Ebergényi valamint az Új Ebergényi Kastélyban Szálloda működik. Próbálkozni kell, bár mi nem jártunk szerencsével az Új kastélynak még a kertjébe sem mehettünk be. Ezeken túl a Magtár valamint az Evangélikus plébániatemplomot érdemes megtekinteni.


További információk: Vasszécsény, Szépország.hu

Nincsenek megjegyzések: