péntek, május 11, 2007

Tisza mente I. (Csongrád halászfalu)

Ebben a sorozatban a Tisza mentén járva található érdekes helyket szeretném ajánlani. Elsőként egy számomra is meglepetést okozó XVIII. századi halászfalu szépen megmaradt és rendben tartott házacskáira hívom fel a figyelmet. Ez a terület Csongrád óvárosa, más néven Belsőváros a Tisza partján található.

Csongrád Budapesttől 141 kilométerre található, leggyorsabban az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházáig haladjunk majd a Csongrád/Szentes leágazástól a 451-es úton Gátér érintésével érünk be Csongrádra. Csongrádon kövessük a Centrum irányába mutató táblákat, majd amikor a Fő útról Szentes felé jobbra kanyarodik a 451-es, mi haladjunk tovább egyenesen. A Kossuth tér - Gróf Andrássy Gyula utca útvonalon haladva az Öregvár utcától érünk be a Halászfaluba. Itt érdemesebb gyalogosan végig járni az utcácskákat. Ha figyelmesen sétálunk meglelhetjük azt a házat is ahol táblácska hirdeti Tüskevár forgatását.

Vonattal Budapest-Nyugati - Kiskunfélegyháza vonalon utazzunk majd onnan átszállva a Hódmezővásárhely felé közlekedő vonatra, Csongrádig kb 2-2,5 órás utazás után érünk. A vasútállomásról haladjunk a Tisza part felé, majd ha elértük a Fő utat kövessük a korábban leírt útvonalat.


Kellemes sétát!
További információk: Csongrád, Csongrád Lap, Idegenforgalom

Nincsenek megjegyzések: